Strona główna

środa, 2 września 2015

BABKA Z BIAŁEK


Składniki:
  • 10 białek
  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1 szklanka mleka
  • 15 dag masła
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka proszku do pieczenia 
  • aromat migdałowy 

Sposób wykonania:



Białka ubić, dodać cukier dalej ubijać. Mleko lekko podgrzać, masło rozpuścić i ostudzić. Oba składniki powoli wlewać do ubitych białek. Delikatnie mieszać. Dodać olej, przesianą mąke i proszek do pieczenia. Na końcu aromat migdałowy. Wszystko mieszamy. Wlewamy do okrągłej formy, pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz